Nieuwbouw kopen Mijn 1e Hypotheek, hypotheekadvies speciaal voor starters

ALS JE NIEUWBOUW OP HET OOG HEBT

Een nieuwbouw-huis. Mooi, nieuw, en een plek waar nog nooit iemand gewoond heeft. Nieuwbouw koop je vaak al voordat er met bouwen is gestart. Van de makelaar ontvang je een mooie brochure met alle informatie over de woning die nog gebouwd gaat worden. Op basis hiervan beslis je of je de woning wilt kopen. Vaak wordt er pas gestart met bouwen als er een groot deel van de te bouwen woningen is verkocht.

 

NIEUWBOUW KOPEN HEEFT VEEL VOORDELEN

Je bepaalt bijvoorbeeld zélf wat voor keuken en badkamer er in je huis komen. En je hebt vaak de mogelijkheid om meerwerk te laten uitvoeren, zo kun je helemaal zelf bepalen hoe jouw droomhuis eruit komt te zien.

hypotheekadvies gouda hypotheekadviseur

VRIJ OP NAAM

Achter de prijs van een nieuwbouwhuis staan vaak de letters ‘v.o.n.’. Dit wil zeggen dat je de woning ‘vrij op naam’ koopt. Dat betekent dat de verkoper de kosten van overdracht van de woning voor zijn rekening neemt. Deze kosten (bestaan uit BTW, kadastrale kosten en notariskosten) hoef jij dus niet te betalen.

hypotheekadvies gouda hypotheekadviseur

DE HYPOTHEEK

De hypotheek bestaat uit de koopprijs van de grond en de kosten om de woning te bouwen.

VEEL GESTELDE VRAGEN
OVER NIEUWBOUW

Wat is een bouwdepot?

Bij het kopen van nieuwbouw wordt het hypotheekbedrag bij de notaris gereserveerd als bouwdepot. Uit dit bouwdepot wordt vaak eerst de grond betaald. Gedurende de bouw van je nieuwe woning ontvang je van de aannemer nota’s als er weer een mijlpaal in de bouw is gerealiseerd. Denk hierbij aan het storten van de fundering, het maken van de tweede verdieping of het gereed komen van het dak. Zodra je een nota van de aannemer hebt ontvangen, stuur je deze door naar de bank. De bank betaalt de rekening dan aan de aannemer.

'Renteverlies tijdens de bouw', wat is dat?

Zodra de hypotheek is afgesloten betaal je hypotheekrente. Daarnaast ontvang je rente over het bedrag dat nog in het bouwdepot voor de aannemer is gereserveerd. Naarmate de bouw vordert zullen je hypotheeklasten dus stijgen omdat de rente die je over het bouwdepot ontvangt daalt. Het renteverlies tijdens de bouw is fiscaal aftrekbaar.

En wat is 'bouwrente'?

Bij nieuwbouw betaal je vaak ‘bouwrente’ aan de bouwer. Dit is rente die de bouwer rekent voor de kosten die hij al heeft gemaakt. Het kan dan gaan om het kopen van de grond of bijvoorbeeld het bouwrijp maken ervan. Bouwrente is niet fiscaal aftrekbaar.

SLEUTELOVERDRACHT EN OPLEVERING

Bij een nieuwbouwhuis vindt de sleuteloverdracht vaak veel later plaats dan bij een bestaande woning. Dit gebeurt bij de oplevering. Eén of twee weken voor de oplevering vindt vaak de ‘vooroplevering’ plaats. Dit is een goed moment om alvast te controleren of de bouwer bijvoorbeeld het meerwerk goed heeft uitgevoerd én of er grote fouten zijn gemaakt die nog voor de oplevering kunnen worden hersteld.

Tijdens de oplevering loop je samen met de bouwer je huis door en controleer je of er gebreken zijn aan de woning. Eventuele opleveringsgebreken worden genoteerd in het proces verbaal van oplevering (het opleveringsrapport). Deze gebreken moet de bouwer binnen drie maanden herstellen.

Je kunt de oplevering zelf doen maar je kunt je ook laten bijstaan door een bouwkundige van bijvoorbeeld Vereniging Eigen Huis.

MIJN 1e HYPOTHEEK: COMPLEET ADVIES

De kosten van hypotheekadvies lopen sterk uiteen. Bij Mijn 1e Hypotheek betaal je als starter € 1.949,- all-in voor uitgebreid en vakkundig hypotheekadvies. In vergelijking tot de grote ketens levert je dit een besparing op die kan oplopen tot meer dan € 1.300,-. En dat scheelt! Daar kun je – bijvoorbeeld – een mooie nieuwe bank en/of een eettafel van kopen.

Lijn grijs
VOLLEDIG ONAFHANKELIJK

Mijn 1e Hypotheek is volledig onafhankelijk. Op basis van jouw persoonlijke wensen en mogelijkheden zoeken wij in het grote aanbod geldverstrekkers naar de beste hypotheek tegen de laagste hypotheekrente. Wil je een goed onafhankelijk hypotheekadvies en niet te veel betalen? Maak dan vandaag nog een afspraak. We nemen graag de tijd voor je.

hypotheek hypotheekadvies startershypotheek voor starters op de woningmarkt gouda volgende huis kopen