hypotheek zonder advies

Er zijn steeds meer partijen die hypotheken online aanbieden. Dit geeft een besparing aan advies- en bemiddelingskosten, maar waarom is het zelf afsluiten van een hypotheek niet verstandig? 5 redenen!

Online kun je een hypotheek zonder advies afsluiten, aanbieders vergelijken en de beste en goedkoopste optie kiezen. Een kind kan de was doen lijkt het. Maar een hypotheek is iets zeer persoonlijks. Wij geven 5 redenen waarom je beter naar een onafhankelijke adviseur kunt gaan. De hogere kosten verdien je gedurende de looptijd van de hypotheek ruimschoots terug.

 
Reden #1 – Een hypotheek moet passen bij jouw leven en bij het huis

Er zijn verschillende vragen die eerst gesteld moeten worden voordat je de beste hypotheek kunt selecteren. Wat zijn je toekomstplannen? Zijn er op termijn verbouwingsplannen? Wat wordt het inkomen bij arbeidsongeschiktheid?  Dit zijn nog maar een paar van de tientallen vragen die eerst beantwoord moeten worden voordat je een hypotheek kiest. Je moet verstand hebben van hypotheken om vervolgens de juiste keuze te maken. Een hypotheek is altijd maatwerk.

Via het internet kun je een hypotheek afsluiten. Je bespaart dan op de advieskosten, maar op de lange termijn kan het je juist veel geld kosten.

Reden #2 – De hypotheek moet betaalbaar blijven

Zolang het inkomen binnen blijft komen, zijn de hypotheeklasten ook betaalbaar. Bij het kiezen van een hypotheek is het verstandig om ook stil te staan bij veranderingen gedurende de looptijd. Zijn de maandlasten na overlijden van één van de partners nog op te brengen? Heb je de wens om vanaf jouw 60e jaar minder te werken? Daar kun je bij het afsluiten van de hypotheek al rekening mee houden en op in spelen. Je wilt geen gevangene worden van jouw hypotheek.

Reden #3 – Maandlasten afstemmen op jouw budget

Geldverstrekkers hanteren standaardbedragen aan maximale hypotheken. Maar voor jou is het belangrijk of de maandlasten echt betaalbaar zijn. Als jij een paar keer per jaar op vakantie wilt, moet dat niet overgaan omdat je te duur woont. De keuze van de rentevast periode van de hypotheekrente speelt hierin ook nog een belangrijke rol. Langer vastzetten geeft hogere maandlasten, maar wat is wijsheid?

Reden #4 – Ga voor de beste hypotheek

Bij de online vergelijkers ligt de nadruk teveel op de laagste lasten. Dat is goed, je wilt zo weinig mogelijk betalen. Maar de voorwaarden zijn minimaal zo belangrijk. Is jouw hypotheek bijvoorbeeld mee te verhuizen naar een ander huis? En als dat mogelijk is, wat zijn dan de voorwaarden en de valkuilen? Als je niet dagelijks met hypotheken werkt, weet je niet waar je op moet letten en wat belangrijk is. Als je ziek bent kies je toch ook niet zelf de medicijnen? Daarvoor ga je naar de specialist. Waarom dan wel kiezen voor een hypotheek zonder advies?

Reden #5 – Tips buiten de hypotheek om

Bijvoorbeeld voor samenwoners moeten er andere zaken geregeld worden in vergelijking met gehuwden. Daar sta je niet bij stil, maar door een adviesgesprek met een onafhankelijke adviseur word je gewezen op zaken waar je anders niet bij stil staat. Heb je al eerder een huis gekocht? Dit kan van invloed zijn op de aftrekbaarheid van de hypotheekrente. Online word je niet gewezen op zaken waar je mogelijk wel tegenaan gaat lopen. Kijk dus goed uit met een hypotheek zonder advies.

Bij Mijn 1e Hypotheek betaal je € 1949,- all-in voor vakkundig hypotheekadvies. Wil je weten wat je mogelijkheden zijn? Maak een afspraak, het eerste gesprek is gratis.