hypotheek online afsluiten

HYPOTHEEK ONLINE AFSLUITEN

Een hypotheek is een adviesproduct. Waarom is een hypotheek online afsluiten niet verstandig?

 

EEN HYPOTHEEK KIEZEN IS MEER DAN HYPOTHEEKRENTES VERGELIJKEN

De laagste hypotheekrente voor een bepaalde rentevast periode is zo gevonden.  Maar daarmee heb je waarschijnlijk nog niet de voor jou beste hypotheek. Bij het afsluiten van een hypotheek moet je ook rekening houden met wat er de komende dertig jaar kan gebeuren. Eén van de huiseigenaren kan arbeidsongeschikt raken of zijn of haar baan verliezen. Zijn de hypotheeklasten dan ook nog op te brengen? Of nog erger, één van de huiseigenaren overlijdt. De betaalbaarheid van de hypotheeklasten gedurende de volledige looptijd weegt mee bij het afsluiten van een hypotheek.

Het klinkt natuurlijk fantastisch…. honderden euro’s besparen op de advies- en bemiddelingskosten. Maar een goed advies verdien je weer terug gedurende de looptijd van een hypotheek. Je wilt natuurlijk besparen, maar doe dat wel op de juiste dingen.

WAAR MOET IK OP LETTEN BIJ HET KIEZEN VAN EEN HYPOTHEEK?

Dat is een niet makkelijk te beantwoorden vraag. Het antwoord op deze vraag maakt de hypotheek een adviesproduct. Er moet met zoveel zaken rekening worden gehouden. De antwoorden verschillen ook per persoon. Heb jij bijvoorbeeld de wens om vanaf jouw 60e minder te gaan werken? Hier moet bij het afsluiten van de hypotheek al rekening mee worden gehouden. De hypotheeklasten zijn de duurste vaste last, dus ga niet over één nacht ijs.

 

WAARIN KUNNEN HYPOTHEKEN VERSCHILLEN?

Het is een lening waar je een koophuis mee financiert, maar de voorwaarden kunnen het verschil maken. Kun je bijvoorbeeld de hypotheek tussentijds gratis aanpassen? Wat kun je maximaal lenen? Mag je extra aflossen? Is de hypotheek mee te verhuizen naar een ander huis? Dit soort zaken kunnen gedurende de looptijd van de hypotheek een groot verschil maken. De verzekeringen naast de hypotheek kunnen ook belangrijk worden. Denk bijvoorbeeld aan een overlijdensrisicoverzekering of een woonlastenverzekering. Bij veranderingen in jouw leven moeten de maandlasten ook betaalbaar blijven.

 
Wil je persoonlijk advies over je eerste hypotheek? maak een afspraak, het eerste gesprek is gratis.